16 Mart 2012 Cuma

Ördek, Pofuduk Poğaça

Resimdeki Ördekler artık bizim bahçemizde. Pazar günü itibariyle bizimle yaşamaya başladılar. Bahçe müsait olduğu için onlar da, biz de zorlanmadık birbirimize alışmaya. Neresi gelirse yumurtalarını oraya bırakıyorlar. : )) Kuzey çok mutlu. Onlara bakarken yemeğini yedirmesi kolay oluyor, normalde saatlerce peşinde koşarım bir lokma yesin diye.

Yumurtalardan ne yapsam, tadı farklı mıdır diye düşünürken dün Blogger-Anneler sayesinde tanıdığım 100 de 100 marifet adlı blogda süper bir poğaça tarifi buldum. Denedim sonuç güzeldi. Tavsiye ederim. Yalnız orda bahsedilen normal tavuk yumurtası yerine ben ördek yumurtası kullandım. Fark yoktu tadında. 
Başka neler yapabilirim bu yumurtalarla, deneyip göreceğiz..

6 yorum:

  1. blogger anneler birbirini izliyor, ben seni izlemeye aldım, bende seni bloguma beklerim :)http://mildaylahayat.blogspot.com/ bu arada emeğinize sağlık..sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      hoşgeldin.
      Kızının gelmesine çok az kalmış, sağlıkla kucağına alırsın insallah.
      sevgiler.

      Sil
  2. ne kadar şanslı kuzey:)) kocaman bir bahçe ve hayvanlar bende isterdim böyle bir ev ama bizim bahçesi olmayan, sadece balkonları olan, cadde üstü bir ev ve canımız sıkılıdığında parktan başka seçeneğimiz yok size imrendim doğrusu:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yazın gerçekten çok güzel oluyor. Biraz ağaçlar çiçek açmaya, yeşillenmeye başlasın o zaman görmelisin. Yolunuz Bartına düşerse bekleriz.
      Oğlun çok tatlı maşallah. Oyun hamurlarına Kuzey de çok meraklı bu günlerde. tarifini denemek istiyorum.
      sevgiler.

      Sil
  3. Merhaba,eskiden erkek kardeşimde ördek severdi:) akrabalar vermişti .Bartındaki evimizin bahçesinde bakıyorduk:)yumurtalarından yaşpasta yaptık evet gerçekten fark yok .Şimdi yorumları okudum gerçekten Kuzey çok şanslı,bende bahçeli bir evde büyüdüm,oğlum Ankarada apartman da büyüdü herşey çok farklı apartmanda kısıtlı yaşanıyor...

    YanıtlaSil
  4. Nuray ablam,
    yolun tekrar buralara düşerse beklerim.
    hangi tarihlerde burda yaşadınız, merak ettim.
    sevgiler ablam.

    YanıtlaSil

Merhaba,
Hoşgeldiniz bloğuma..
Size hitap edebilmem için Adsız kısmına isim yazmalısınız. ; )

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...