18 Kasım 2011 Cuma

15.ay

15 aylık oldu oğlum.
10 tane dişi var. Oturup oynamayı sevmiyor, sürekli gezecek, oda oda dolaşacak. Kelimeler her geçen gün artıyor, yaptıklarıyla şaşırtmaya devam ediyor bizi.
Baba demiyordu, ısrarla. 10 gündür "baba" demeye başladı, babası duymayıp cevap vermezse anne diyor ona, sinirli sinirli. : ))

favrori kelimesi "atta". Gezmeyi çok seviyor. Kimin montu ortalıktaysa alıp dış kapının önünde bekliyor. "Hann, Kuzey atta". Bu arada adını çok güzel söylüyor. Tam harfleriyle hem de..
Yok ki Bartın'da şöyle çocuğu alıp oturabilecek, hem onun hem bizim rahatlıkla vakit geçirebileceğimiz bir yer. Biraz daha param olsun, ben açıcam bu gidişle. : ))
Ağız, burun,kulak,şaç, göbeği vs. nerde sorularına işaretle cevap verebiliyor.
Halasıyla msn de ki sohbetinin ardından öpücüklü baybay yapıyor.
Oyuncaklarını istediğimde, legolar, arabalar, balon vs. ne söylediysem gidip bulup getiriyor..
ve unutmadan not, bayramda babannesi dedenin çorabı yok dedi. Hızla odadan çıkıp kendi odasına gitti, çekmecesinden kendi çoraplarını alıp dedesinin ayağına giydirmeye çalıştı. : ))
Sohbet şeklinde konuşmaya başladığımda onaylayan seslerle dinliyor beni.
TV ile hiç ilgisi yok. Açık kapalı umrunda değil. Sadece hayvanlar çıktığında ben gösteriyorum. Seslerini taklit edebildiklerini hemen söylüyor.
Köpekler favorisi. "hov hov" o kadar güzel söylüyor ki..
ellerini iki yana açıp "gitti" demesine bayılıyorum. Her sabah bizim ardımızdan yapıyormuş, o kısma üzülüyorum..


O kadar hareketli olunca morluklar da eksik olmuyor tabii. Alnında, burnunda, yanağında ve dizinde olmak üzere bir çok morumuz mevcut.. Düşe kalka büyüyorlar değil mi..?


Bu aya gelene kadar uykularımıza salıncakta devam ediyorduk. bundan böyle salıncağa veda ettik. Hafta sonu toparlayıp kaldırım onu da.
Tuvalet eğitimine de yavaş yavaş başlamak istiyorum. Meraklı görünüyor şu günlerde.

2 yorum:

  1. Ah yavrum ya çok tatlı maşallah,nazar değmesin,uyuyuş pozisyonuna bayıldım...oturup oynama yaşı değil daha annesi benim oğlum 4 yaşında şu son 2 aydır oyuncaklarıyla arabalarıyla oynamaya doyamıyor...Aynı monttan bizdede var(LCW) ama buralar çok soğuk olduğundan şimdilerde daha kalın kaban giyiniyor...benim oğlumda aynen Kuzey gibi salıncakta uyuyordu,sonra kaldırdık,bebekler anne karnında sıvı içinde sallandıklarından hep sallanmak isterlermiş her ne kadar bazıları bırakın yataklarında uyusunlar sallamayın deselerde ben katılmıyorum,bebek sallanmalı...kıyamam nasılda uyumuş öyle...tuvalet eğitimi için erken değil mi?
    erkek çocukları geç haber veriyorlar...2 yaşından sonra ideal zaman galiba,sevgiler,öpüyorum Kuzeyi...

    YanıtlaSil

Merhaba,
Hoşgeldiniz bloğuma..
Size hitap edebilmem için Adsız kısmına isim yazmalısınız. ; )

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...