22 Mayıs 2012 Salı

21.ay

Kuzeyim 21 aylık.
Al karşına sohbet et, o kıvamda şu günlerde.
Akşam işten eve geliyorum, uykuda oluyor genelde. Ablası anlatıyor, o gün yaptıklarını. Tekrarını Kuzey uyanınca dinliyorum. Hiç bir şeyi atlamıyor, günler öncesi hatta aylar öncesinde gelişen olayları bile hafızasında tutuyor, maşallah. Hala babasına aşık. Bu kadar babasına düşkün başka çocuk görmedim ben etrafımda.
Yeni bakıcı ablasına alıştı gibi Allah' a şükür. 1 ay oluyor başlayalı. Hafta sonu 2 günü birlikte geçirince Pazartesi günleri biraz zorlanıyor, beni arıyor evde. Zamanla alışır inşallah.

Havların ısınmasını fırsat bilip her akşam uyandığında rutin haline gelen park gezimiz var. Tüm parklar bizim. Bazen babası da eşlik ediyor bize. O zaman uzakta olan parklara gidiyoruz. Eve gelirken "hoçakal tahteravalliiii" diye parkla vedalaşıyor. Bir "Hoşçakal" demesi var ki, duyan herkesi mest ediyor.
Bunun adı aşk olmalı. annenin oğluna, evladına olan aşkı.
Kahvaltıda Kuzey ne yiyor?
Kahvaltıda hala "bulamaç" tabir edilen karışımdan yiyor malesef. Çünkü paşa çiğnemeyi sevmiyor. Alışması lazım, üstüne düşüp denemek lazım ama, her seferinde kusma ile sonuçlanıp o kazanıyor. Aç kalmasın diyerek yumurta sarısı, peynir, pekmez, bebe bisküvisi, ceviz ve süt şeklinde bir karışım yapıyorum. Şimdilik yiyor. Tek başına kahvaltıda domates ve zeytini çok güzel yiyor. Fakat domatese allerjisi var!
Kuzey süt içiyor! Annemin kendi beslediği ineklerin sütünü içiyor. Sabaha karşı ya da 7.30 civarı yarı uykusunda istiyor. Uyanıksa içmek istemiyor. İçine bebe bisküvisi koyuyorum.
Bu ay tam anlamıyla bardak kullanımına geçtik. Suyunu biberondan değil bardaktan içiyor artık.
Emzik kullanımı ise sadece uykuya dalış zamanında ona eşlik ediyor. Uyanınca atıyor ağzından.
Ben çay içmem ama Kuzey çok seviyor. : ))
Kuzey bu ay nelerle oynuyor?

Vazgeçemediği oyun hamurları. İlk oynamaya başladığımızda örtüyü serdik, ya tepsi de ya da masa da oynamasına izin verdim, şimdi de aynı şekilde devam ediyor. Oyun hamuru oynamak istiyorsa, çekmeceden örtüyü alıp geliyor.

Kimseyle paylaşamadığı davulu var. Aylardır pili değişecek kenarda bekliyordu. Uygun tornavidayı evde kaybetmişim, buluncaya kadar da yazık müziksiz oynadı arada. Şimdi yeni piliyle birlikte evde davul sesi eksik olmuyor. : ))

Tamir setleri, bul taklar halen favori oyuncakları.
Bu araba da almak isteyip de bir türlü nasip olmayan araba. Aklımın hep bir köşesinde takılı kaldı. Gittiğimiz arkadaşlarında varsa, bakıyorum Kuzey de severek oynuyor. : (( Duygusala bağlama Nurcan diyorum ve bu ay ki notlarımızı şimdilik sonlandırıyorum..
Sağlıklı yarınları olsun inşallah bütün çocuklarımızın.

8 yorum:

  1. ANIM MERHABA BENİMDE 21 AYLIK OĞLUM VAR ADI SEMİH
    AYNI ŞEKİLDE ÇİĞNEMİYOR NE YAPTIYSAM AMA ELİNE CİP FISTIK SERT ÇİKOLATA VER ÇİĞNİYOR KITIR KITIR ELMA VER ISIRIYOR AMA KÖFTE VER ISIRMIYO ÇİĞNEMİYO
    HERŞEYİ BLENDIRA VURUYORUM BENDE NAPALIM BİİZMDE ONA BAKAN Bİ ABLAMIZ VAR SABAHALRI AYNI BULAMACI YİYOR BU ARALAR İSE AZIALRI GELİYOR HİÇ YEMİYOR VİTAMİN VERİYORMUUSN MAŞALLAH ÇOK TATLIII YAAAAA

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Müge,
      Kuzeye vitamin olarak Oktamar aldım, 1.şişe bitti. Ama kuzeyin kilosu aynı. etkisini göremedim. Doktoru da pek önermedi. Vitagil var duymussundur, onu denemek istiyorum, bakalım.

      Sil
  2. Bende diyordum ne zaman bıtecek bu bulamaç.16.aydayız hala bulamaç .daha var demekkı zaman .işine geldimi yer ,gelemdimi yemezler,sağlıklı olsunlar inşallah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. : )) Dilerim daha erken alışır, tek başına peynirin tadını bilmiyor, tükürüyor hemen. : )
      kesinlikle öyle, sağlıklı olsunlar yeter ki.

      Sil
  3. maşşallahkuzeye benım oğlumda 22 aylık.akşam uyandığında parka gidiyoruz derken merak uyandırdı uyku saatleri:))sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ogleden sonra 3,5 gibi yatıyor, ben işten 4,5 da geliyorum, 5 e dogru uyanmış oluyor. : )) dun gece 11 de zor ayırdım parktan. uykusu geldi, yoksa daha kalacak gibiydi.

      Sil
  4. ay kocaman oldu artık ya.. o diller nasıl tatlıdır şimdi yarım yarım.. maşallah..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. daha dün gibi dogudugu gün. ama kesinlikle bu ayları çok sevdim. gidip gelip sarılmalar, annecimm demeler..

      Sil

Merhaba,
Hoşgeldiniz bloğuma..
Size hitap edebilmem için Adsız kısmına isim yazmalısınız. ; )

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...