5 Nisan 2012 Perşembe

Öykünün Bolerosu - 3 yaş


Aynı model bolerodan 3. kez örüyorum. Daha önce Nako Lame ile Buse'ye, Nako Supra ile de yeğenime örmüştüm.
Bu sefer ipim Ayaz Tılsım. Yumuşacık, tüylü ama rahatsız etmeyen bir ip. 1 ipten çok az arttı. 3 yaş için ördüm. 5 numara şiş kullandım. Yapılışını not etmeye çalıştım.

80 ilmek başladım. 6-7 sıra 1 düz 1 ters lastik ördüm. Sonraki sırada ise,
8.sıra: 6 ilmek 1 düz 1 ters lastik örgü + 1 düz + "(1 çoğalt + 2 ilmeği birlikte ör + 7 düz + 2 ilmeği birlikte ör + 3 düz )" pazantez içini 5 kez tekrarla + 1 çoğalt + 1 düz + 6 kenar lastiği.
9.sıra: İlmekler gelediği gibi, ters örülecek.
10.sıra: 6 ilmek 1 düz 1 ters lastik örgü + 2 düz + "(1 çoğalt + 2 ilmeği birlikte ör + 5 düz + 2 ilmeği birlikte ör + 5 düz)" parantez içini 5 kez tekrarla + 1 çoğalt + 2 düz + 6 kenar lastiği
11.sıra: İlmekler gelediği gibi, ters örülecek.
12.sıra: 6 ilmek 1 düz 1 ters lastik örgü + 3 düz + "(1 çoğalt + 2 ilmeği birlikte ör + 3 düz + 2 ilmeği birlikte ör + 7 düz)" parantez içini 5 kez tekrarla + 1 çoğalt + 3 düz + 6 kenar lastiği
13.sıra: İlmekler gelediği gibi, ters örülecek.
14.sıra: 6 ilmek 1 düz 1 ters lastik örgü + 4 düz + "(1 çoğalt + 2 ilmeği birlikte ör + 1 düz + 2 ilmeği birlikte ör + 9 düz)" parantez içini 5 kez tekrarla + 1 çoğalt + 4 düz + 6 kenar lastiği
15.sıra: İlmekler gelediği gibi, ters örülecek.
Bu sırada üçgenler oluştuğu için, eksiltme yapmıyor, kenarlardan çoğaltıyoruz. 11 düz olan kısımda ise kenarlardan çoğaltma yapmıyoruz. Aynı şekilde kenar lastiklerinin yanından da çoğaltma yapmıyoruz.
16.sıra: 6 ilmek 1 düz 1 ters lastik örgü + 5 düz + "(1 çoğalt + 2 ilmeği birlikte ör + 3 düz + 2 ilmeği birlikte ör + 11 düz)" parantez içini 5 kez tekrarla + 1 çoğalt + 5 düz + 6 kenar lastiği

Bu şekilde istenilen kol boyuna gelince kol yerlerini kesiyoruz. Ben geriye dönük dursun diye lastik koymadım kollara, isterseniz kesmeden 4-5 sıra öncesinde lastik örebilirsiniz.
Kolları kestikten sonra çoğaltma yapmıyoruz artık. İstenilen beden boyuna gelince de 1 ters 1 düz lastik örüyoruz 6-7 sıra ve boleromuzu bitiyoruz.
1 düğme yetiyor bu bolero için. Sağolsun Burçak arayıp da bulamayacağım bir düğme verdi bana. Çok güzel oldu. Öykücük güle güle kullansın inşallah.


Son olarak tavsiye edeceğim iki yazı var sizlere.
İlki Elazığda kaybolan doktorun cesedi bulundu, okumuşsunuzdur haberlerde. Allah kayıp yakınlarına sabır versin. Böyle durumlarda insan ölüsü ya da dirisi, yeter ki bulunsun diyor.. : ((
Hürriyet gazetesi yazarı Ertuğrul ÖZKÖK konuyla ilgili şöyle yazmış.

Bir de Ayşe ARMAN'ın kalem aldığı bir yazı var:
Sizler okumadan yorum yapmıyorum, uzun zamandır sizi bu kadar etkileyen gerçek bir hayat hikayesi var mı, düşünün bakalım..

Keyifli günler diliyorum..

4 yorum:

  1. nurcannn benim paketim gelmedimi sana daha..

    YanıtlaSil
  2. çok güzel olmuş canım ellerine sağlık pırıl pırıl ne güzel ,,,ayrıca açıklamı örgülerin için çok teşekkürler canım beğeniyle bakıyorum yapıyorum diyemiyorum kızdan fırsat bulursam yapıcam ve büyük zevkle blogumda yayınlarım yeni güzellikleri bekliyorum sevgiyle kal:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. : ) ne güzel, anlattıklarımı birileri örüp mutlu olsun, bu bana yeter. sevgiler

      Sil

Merhaba,
Hoşgeldiniz bloğuma..
Size hitap edebilmem için Adsız kısmına isim yazmalısınız. ; )

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...