31 Temmuz 2009 Cuma

3'lü saç örgüsü ve roba yapımı

İp: Nako Vizon
Şiş: 4 numara
36 ilmek başladım. ipim nako vizyon beyaz. 4 numara şiş kullanıyorum. 4 haroşa sırası örüyoruz. yeleğin ön kısmı olacak burası. düğme dikilen tarafı. resimlerle anlatmaya devam edeyim:

şimdi saç örgüsüne başlıyoruz. 3 ilmek haroşa + 2 ilmek ters + 9 ilmek düz örüyoruz. ve tekrar 2 ilmek ters. bu 2 ilmekten sonra geriye donuyoruz. düzleri düz, tersleri ters, haroşa olan ilmekleri de haroşa örüyoruz. tekrar baştaki 3 ilmek haroşa + 2 ilmek düz + 9 ilmek düz + 2 ters ve 10 ilmek haroşa örüp yine geri dönüyoruz. şimdi yine 3 ilmek haroşa + 2 ilmek ters + ve üçlü saç örgüsü için yedek şiş yardımıyla ilk 3 düz ilmeği şişe alıyoruz. ikinci üç ilmeği ördükten sonra yedek şişteki ilmekleri karşı şişe takıp onları örüyoruz. ve son 3 ilmek düz olarak örüyoruz.

2 ilmek ters + 10 haroşa + ve son kalan 10 ilmekte haroşa olarak örülür.
10+10 haroşadaki yerden ve saç örgüsündeki düz ilmeklerin sonrasindaki 2 ters ilmeklerden yapıyoruz dönüşleri. şimdi diğer tarafın burgusunu anlatmaya çalışayım. bunda da ilk 3 ilmek (düz olan yer) örülür. ikinci 3 ilmek yedek şişe alınır ama bu sefer örgünün arka tarafında bekletilir. resimde göstermeye çalıştım. 3. 3 ilmek örüldükten sonra yedek şiştekiler karşı şişe takılır ve örülür.

son olarak ortaya bu şekil çıkıyor. aynı işlemleri tekrarlıyoruz.

7 yorum:

  1. uzun zaman önce yapıp unuttugum bir modeldi çok teşekkürler ellerinize emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. uzun zaman önce yapıp unuttugum bir modeldi çok teşekkürler ellerinize emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. Video do olsaydı keşkem aradığım örnek

    YanıtlaSil

Merhaba,
Hoşgeldiniz bloğuma..
Size hitap edebilmem için Adsız kısmına isim yazmalısınız. ; )

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...