17 Mart 2017 Cuma

Kuru Saçlar İçin Maske Tarifleri



Kuru ve kırılgan saçlarınızı canlandıracak kuru saçlar için maske tarifleri tamamen doğal malzemelerden oluşuyor. Kuru saçlar için en etkili doğal kuru saçlar için maske tariflerini yazımızda derledik.

Avokado Maskesi

Avokado vitamin ve mineraller bakımından oldukça zengin bir meyvedir. Bu da saçlarınızın canlanmasını sağlayacaktır.

Bir adet avokadonun içini bir kaba çıkartın ve ezin. İçine bir adet yumurta kırın. Bu karışımı saçlarınıza parmak uçlarınız ile uygulayın. Uygulama sonrasında avokado ve yumurta içeriğinin saç deriniz tarafından emilmesi için 20 dakika bekleyiniz ve sonrasında ılık su ile durulayınız.

Saçlarınız çok hasarlıysa, bu maskeyi haftada 1, eğer hasarlı değilse ayda 1 defa uygulayabilirsiniz.

Doğal Zeytinyağı ile Bakım Yapın

Yarım çay bardağı zeytinyağını ısıtın ama dikkat edin sadece ılık olması yeterlidir. Sonrasında parmak uçlarınız ile hafifçe saçınıza masaj yapın. Masaj yaparken zeytinyağının tüm saçlarınıza ve özellikle de saç derinize yayılmasına özen gösterin. Saç derinizin zeytinyağı içerisindeki doğal özleri alması gerekiyor. Bu nedenle yaklaşık 5 dakika uygulama sonrasında 45 dakika kadar beklemelisiniz. Ardından ılık su ile saçlarınızı durulayın.

Sandal Ağacı Yağı ile Saç Bakımı Yapın

Sandal ağacı yağı doğada bulabileceğiniz en etkili antibiyotiklerden birisidir. İnsan sağlığına pek çok faydası vardır. Saçlarınızın canlı, parlak ve güçlü olmasını sağlar.

Sandal ağacı yağından birkaç damlayı, yarım çay bardağı zeytin ve jojoba yağı ile bir kap içerisinde karıştırın. Bu karışımı saçlarınıza uygulayın. Uygulama esnasında saçlarınıza boydan boya ve aynı zamanda saç diplerinize de masaj yapmalısınız. 5 dakikalık uygulama sonrasında saçlarınızı ılık su ile yıkayarak durulayınız.

Tereyağı ile Saçlarınıza Bakım Yapın

Tereyağı genellikle sofralarımızda tükettiğimiz doğal ve lezzetli bir yağ türüdür. İçeriğindeki önemli vitamin ve protein değerleri saçlarınızın güçlenmesi ve canlanması için oldukça etkilidir. Kuru saçların canlandırılması içi tereyağı kullanmak en etkili yöntemlerden birisidir.

Yeterince eritilen tereyağını saç diplerinize doğru uygulamalısınız. Yaklaşık 5 dakikalık uygulama sonrasında 30 dakika boyunca tereyağı içeriğinin saç köklerinize etki etmesini beklemelisiniz. Sonrasında, her zamanki saç şampuan ve kreminiz ile saçlarınızı yıkayınız.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Merhaba,
Hoşgeldiniz bloğuma..
Size hitap edebilmem için Adsız kısmına isim yazmalısınız. ; )

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...