19 Temmuz 2012 Perşembe

Son günlerde ben

Kafam olmuş bi dünya modunda geziyorum. Yürüyüş ve yediklerime az biraz dikkat ederek vermeye çalıştığım kilolarımın bir kısmını hiç bir şey yapmadan stres sayesinde verdim.
Oğlum doğup işe başladığım süreçten bu yana bakıcı krizlerimiz bitmedi. Kreşe vermek istiyorum, yaşı dolayısıyla özel kreş olmak zorunda, astarı yüzünü geçiyor.
İkinci başlayan bakıcı ablası hamileliği dolayısıyla ayrılmak zorunda kaldı. Tek bir günümüzde bile karşılıklı yüzümüz asılmadı. Halen hamileliğinin son günleri olmasına rağmen oğluma geçici olarak bakıyor. Kaç görüşme yaptım saymadım. Gelen çocuğuyla gelmek istiyor evde soba yakmam hiç değilse diyerek, başka birine tamam bu sefer oldu diyorum, okuma yazma bilmediğini öğreniyorum, en uç noktası ise 6 yaşındaki oğlunu benim oğlumu evde uyurken bırakıp, okula bırakabilirim dimi diyen bayanda yaşadım. Bunu soran kişi benim oğluma bakamaz, saatlik bile emanet alamaz. İşin ilginç yanı çocuk gelişimi mezunu, diğerleri de öyledir demiyorum yanlış anlaşılmasın.
Allah hayırlı insanlarla karşılaştırsın inşallah hepimizi.

Pişmeden önceki hali.
Mevsim dolayısıyla herşey bahçeden. Hatta bazen tüketemiyorum bile hepsini. Kabak mücveri yaptım en son. kızartma halinde ağır olur diye tepsiyle fırında pişirdim, bu halini daha çok sevdim. 
Patlıcanlar da çoktu, akrabalarım sağolsun getiriyorlar. Domatesle patlıcanları biraz haşlayıp soğuyunca dondurucu poşetlerine koydum. Kışın lazım olacak, belki kışa bile kalmaz. : )

Halen oğluma bir abla bulamadık, elimde ilanlar, asıyorum uygun yerlere. Kaç kişi aradı ama uygun kişi henüz yok. Dua edin oğlum için. 
Yarın ramazan ayının ilk günü. Şimdiden hayırlara vesile olmasını, tuttuğumuz oruçların kabul olmasını diliyorum.

4 yorum:

  1. Dilerim Allah korkusu olan biriyle karşılaşırsınız. Tez zamanda şeker mi şeker bir abla bulursunuz.

    YanıtlaSil
  2. Çocuğunu emanet etmek çok zor,Allah iyilerle karşılaştırsın. Korkutmak istemiyorum ama Annemin komşusu vardı. Bakıcı kız tüpü açıp çocuğu uyuturmuş. Birgün kadın tesadüfen işten eve geliyor. Devamını tahmin edersiniz. Umarım Kuzeye iyi bir bakıcı bulursun ...

    YanıtlaSil
  3. güvenilir birini bulup insanın çocuğunu emanet edebilmesi gerçekten çok zor..Umarım tez zamanda gözünüzün arkada kalmayacağı ,güvenilir iyi bir bakıcyla karşılasırsınız..

    YanıtlaSil
  4. yani şimdi ablası baksın diyeceğim ben hazırda bebek var seninki alıştırma yapar bir kardeşi olsa nasıl olur diye :)

    YanıtlaSil

Merhaba,
Hoşgeldiniz bloğuma..
Size hitap edebilmem için Adsız kısmına isim yazmalısınız. ; )

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...