4 Ağustos 2011 Perşembe

Mutfak için Not: Taze Nane bloğundan..

Doğum günü hazırlıkları bahane, mutfakta birşeyler yapıp oyalanmak iyi geliyor sanırım bana. Bugün TazeNane bloğuna ziyarete gittim. İki güzel tarifle geri döndüm. Çiçek Poğaça ve Mini Pizzalar. Sonuçlar nasıl olacak bakalım.. Bu güzel tarifleri paylaştığı için teşekkürler Taze Nane'ye..

Çiçek Poğaça
Malzemeler
2 çay bardağı sıvıyağ
2 çay bardağı ılık su
1 çay bardağı ılık süt
2 tane yumurta (birinin sarısı üzeri için)
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket yaş maya (42 gr)
alabildiği kadar un
ayrıca
peynir
zeytin
Yapılışı
Ilık su ve süt karışımında mayayı eritin. Sıvıyağ, yumurta, toz şeker, tuz ve azar azar un ekleyip ele yapışan yumuşak bir hamur hazırlayın. Hamuru 1 saat mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamurdan elinizle ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Düz bir zeminde ufak yuvarlaklar hazırlayın. İç malzemeden koyup resimdeki gibi çiçek şekli verin. Yumurta sarısı sürüp, 30 dakika daha tepside mayalandırın. Önceden ısınmış fırında pişirin.
----
Mini Pizzalar
Malzemeler
4 su bardağı un
2 çay bardağı sıvıyağ
1 paket ınstant maya
2 çorba kaşığı toz şeker
2 çay kaşığı tuz
alabildiği kadar ılık su
ayrıca
sucuk
sosis
zeytin
kaşar peyniri
yumurta sarısı
Yapılışı
Tüm malzemeleri karıştırıp hamur haline getirin. 1 saat dinlendirin. Merdane ile açın. Su bardağıyla yuvarlaklar çıkartın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sürün. Sucuk, sosis, zeytin ve kaşar peyniri serpin. 20 dakika mayalandırın. Üstü kızarana kadar önceden ısınmış fırında pişirin.

Ertesi gün: Suratsız kurabiyeler gibi bunları da, dün aksam eve gider gitmez denedim. İki tarif de güzel oldu. Kaç kişiye de yemek nasip oldu. : )) Paylaşım için teşekkür ederim tekrar..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Merhaba,
Hoşgeldiniz bloğuma..
Size hitap edebilmem için Adsız kısmına isim yazmalısınız. ; )

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...